Terug achter het fornuis

Column 02900x450Na drie maanden bezig te zijn met alle rompslomp die komt kijken bij het runnen van een zaak, van het verbouwen van de kelder tot de administratie en het ontwikkelen van een nieuwe huisstijl, duik ik eindelijk de keuken weer in. Mijn roots liggen in de keuken en laten we eerlijk zijn: daar ligt ook mijn kracht. Experimenteren met ingrediënten, ouwehoeren met de koks en het creëren van nieuwe gerechten, dat is en blijft het leukste wat er is. Alle lof voor Tessa, zij heeft de afgelopen tijd keihard gewerkt zodat alles in de keuken op rolletjes liep. Ook een pluim voor Toni, hij is al zes jaar lid van de Poppe-brigade en weet meer over wijnen dan ik.

Al zijn die drie maanden afkicken van de stomende groenten, het gebraden rund en de opgemaakte borden niet voor niets geweest. Ik heb de tijd kunnen nemen om na te denken over Poppe. De competitie onder horecabedrijven blijft groeien. Om in 2015 opgemerkt te worden en te blijven is vernieuwing en creativiteit belangrijk.  De populaire all you can eat restaurants verliezen terrein door de hippe burger en wijnbarren die als paddenstoelen uit de grond poppen en de traditionele restaurants hebben het zwaar.  Ik ben te eigenwijs om volledig mee te gaan met deze ‘verhipping’ maar ik zie wel in dat verandering noodzakelijk is.

Ik heb de menukaart onder de loep genomen en zowel qua look als qua inhoud is de kaart vernieuwd. Een tipje van de sluier: nieuwe gerechten met verrassende smaakcombinaties, kleine gerechtjes om te delen en speciale menu’s voor de grote, kleine en late trek. Zo introduceren wij het menu: Buenos noches, speciaal voor de laatkomers serveren wij tien verschillende tapas, want wie zegt dat het om 18.00 uur etenstijd is? Ook aan de vroege vogels is gedacht: het populaire Happy hour menu blijft bestaan maar is wel in een nieuw jasje gestoken. En over nieuwe jasjes gesproken, werp eens een kritische blik op onze goedgeklede gastvrouwen en heren.
Vanuit onze open keuken, vanachter het fornuis, verwelkom ik jullie graag.

Bon appétit!
Gerard Knol

September 2015