labrador900x450De eerste maand van het nieuwe jaar zit er al bijna weer op. Een nieuw jaar een nieuwe column en een nieuwe kaart. Het jachtseizoen is inmiddels gesloten dus het wild maakt plaats voor andere gerechten. Persoonlijk blijf ik nog even in het wild hangen, over een aantal maanden heb ik mijn eerste theorie examen van het jachtexamen. Een dikke pil aan papierwerk ligt nu naast de kookboeken en recepten op mijn bureau. Natuurlijk, ben ik ook nog gewoon te vinden achter het fornuis in de keuken van Poppe. Om het dierenrijk allemaal te leren heb ik mijn huis daarom behangen met allerlei watervogels, haarwild en ga zo maar door. Op die manier hoop ik alle dieren in mijn hoofd te prenten en succesvolle toets af te leggen…

Ik benoemde het al even de nieuwe kaart. Vanaf halverwege januari hebben wij een vernieuwde kaart. Hierop zijn de klassiekers te vinden zoals de tonijn, carpaccio en de bisque. Maar we hebben ook weer ons best gedaan om andere gerechten te bedenken. En soms vind je ideetjes heel dicht bij huis zoals de zwezerik met Granny Smith. Mijn oudste zoon was tijdens de kerst aan het stoeien in zijn eigen keuken en kwam hiermee….dus ja beter goed gejat dan….;)

In februari zijn wij een aantal dagen gesloten: 12 tot 20 februari, daarna zijn we er natuurlijk weer. We zoeken dan met z'n allen weer de sneeuw op. Reserveren kan die week natuurlijk via de site en het online reserveer programma. Ik val gelijk door de mand want ook met Valentijnsdag zijn wij gesloten. Zo'n romanticus ben ik dus ik dat hier even niet bij stil had gestaan. Maar andere kant waarom ons beperken tot 1 dag terwijl er nog zo veel andere dagen zijn om te liefde te vieren of dit nou met je liefje is, met je familie of met mensen die je lief hebt. Vanaf 20 februari zijn we er weer, ook met het vijf gangen verrassingsmenu voor €32,50, want die hebben wij natuurlijk gewoon meegenomen tijdens de jaarwisseling.

Bon apetit,

Gerard Knol, januari 2018