Herfst900x450Wat een feestje, Poppe 33 jaar! Allereerst wil ik iedereen bedanken voor de felicitaties en voor de enthousiaste reacties op het 7-gangenmenu. Ik heb genoten van de drukte, de gezelligheid en de chaos in de keuken. Mede dankzij de vele (vaste) gasten heeft Poppe haar 33ste verjaardag kunnen vieren. Bedankt!

Na de feestvreugde van afgelopen maand duik ik deze maand het wildseizoen weer in. Het is donker, koud en nat buiten. We kunnen niet om de herfst heen. Maar dat geeft niets, want de herfst heeft ook zijn charme. Hert, paddenstoelen, wildzwijn, fazant, veenbessen, houtduif en truffel. Gure wind, warme haard, goed glas wijn. Hoewel feitelijk het hele jaar door wild kan worden gegeten, spreken we in Nederland toch van een wildseizoen. Vanaf 15 oktober is het toegestaan om op de meeste Nederlandse wildsoorten te jagen. En laten we eerlijk zijn: wild is het lekkerst als het buiten guur is. Dankzij het herfstweer kijk ik al weken uit naar een lekker potje Hollandse kost. Geen poespas, gewoon genieten van een mals stuk vlees in een goede saus samen met familie en vrienden.
En dat is precies wat ik in gedachten heb voor het menu van de maand november. Vijf verschillende gerechtjes waarin verschillende soorten wild centraal staan. De dames en heren van de bediening serveren er een passende wijn bij.
Trek de regenjas aan, maak een lange boswandeling en proef de smaken van de herfst bij Poppe.

Bon appetit,
Gerard Knol

November 2016