KnolkroostDeze maand doen we het even anders dan gebruikelijk. We geven vaders een maandje column rust en de kinderen Knol nemen het voor één keertje over. Het Knollen kroost bestaat uit drie, maar als we heel eerlijk zijn, zijn we pas compleet met z’n vieren. We hebben er namelijk nog een grote zus bij. En dat is Poppe. Ze was er als eerste en blijft misschien wel als laatste over. Ze is een bijzondere zus, die een behoorlijke invloed op ons heeft gehad en daarom willen wij haar verjaardag niet ongestoord voorbij laten gaan. In oktober bestaat Poppe namelijk 33 jaar!

Poppe speelt een grote rol in ons leven. Jasper ging als kleine jongen al mee op inkoop bij de Hanos. Met vaders in de Renault 5. Dat was een avontuur. Op de heenweg was de Renault nog comfortabel, op de terugweg was het proppen geblazen. Tussen alle gekochte goederen in was kleine Jasper nauwelijks terug te vinden. Later, toen Kristel en Vincent groot genoeg waren, mochten zij ook mee op Hanos-avontuur. Met z’n allen klommen we op een kar en scheurden we de Hanos door. Als we ons redelijk hadden gedragen, dan mochten we het Hanos-rondje uitbreiden en door scheuren naar de snoepafdeling. U begrijpt: één groot feest!

Poppe staat centraal in ons gezin of we nou willen of niet. Ze is een bijzonder gezinslid, iemand die we niet meer willen missen. Petje af voor vaders opvoedkwaliteiten trouwens. Onze grote zus heeft om veel aandacht gevraagd: ontwikkelen, bijstellen, stabiel houden en creëren. En dat al 33 jaar lang. Soms is het best lastig om een grote zus te hebben die veel tijd vraagt. Maar wij krijgen er ook veel voor terug. Poppe is voor ons de plek waar wij regelmatig een bak koffie komen halen en komen bijkletsen met Knol. Het is de plek waar wij met kerst tientallen pakjes inpakken voor de Kerstman. Het is de plek waar wij onze vader zien knallen met passie, in zijn witte koksbuis, achter zijn pannen. Al 33 jaar buffelt Poppe door, daar zijn wij enorm trots op en dat mag best gevierd worden. Daarom pakken we deze maand uit met het verjaardagsmenu: een feestelijk zeven gangen menu voor 33 euro!

Bon appétit,

Het Knollen kroost
Oktober 2016