gintonicOp 21 juni is de zomer echt begonnen. Een drankje kan daar wat mij betreft niet bij ontbreken. Ik kan zelf een goed glas wijn waarderen maar een cocktail op zijn tijd vind ik helemaal niet vervelend. Ook de gast omarmt de cocktail steeds vaker. In navolging van Engeland en Amerika zien we ook in Nederland het aantal kwaliteitscocktailbars groeien en het aanbod van cocktails binnen bars, restaurants en hotels stijgen. Reden genoeg om met de Poppe crew een cocktailworkshop te volgen. De Hanos organiseerde een twee uur durende cocktailworkshop, waar we kennis hebben gemaakt met de nieuwe cocktailtrends.

En bitter it is. Dus u kunt gerust nog een tijdje blijven genieten van een cocktail met gin. De gin-tonic blijft deze zomer populair. Sterker nog, hij wordt alleen maar populairder. Nieuwe gins komen bijna wekelijks op de markt. En ook het aantal bijzondere tonics stijgt. Nieuw is de mix gin met vermout. De vermout is een wijn met suiker, extra kruiden en alcohol versterkte wijn. Door de gin met de vermout te mixen ontstaat de gin Delight: een cocktail met gin, witte vermout, suikerwater en wat tonic voor het bittertje. We schenken hem in mooi glaswerk, met voldoende ijs en bijzondere garneringen.
Dankzij de tips en tricks van de workshop is een nieuwe cocktailkaart ontstaan. Hierop staan verschillende trendy cocktails, de klassiekers zoals de Amerikano maar ook aan de alcohol vrije cocktail is gedacht.
Combineer een verfrissende cocktail van onze kaart met het nieuwe zomermenu: drie gangen voor slechts 29,50. Vier de zomer!

Bon appétit!
Gerard Knol
Juli 2016