Summer

De zomer is eindelijk in aantocht. De temperatuur stijgt langzaam hopelijk zal de zon overuren gaan draaien. We hebben de afgelopen weken al een beetje kunnen proeven van het mooie zomerweer. Wat een heerlijke zomerse dagen zaten er tussen, ideaal terras weer! Maar met de zon, een drankje en een goed gerecht was ik nog niet tevreden. Het decor van het Poppe terras was aan een opfrisbeurt toe. Mijn groene vingers ontbreken dus schakelde ik Robert Exoo in om het terras vakantieproef te maken. Dat heeft goed uitgepakt. Naast de mooie bloemen en planten is het terras ook een nieuwe buitenbar en een Green Egg barbecue rijker.

De stijgende temperatuur is niet alleen goed voor mijn terras maar ook voor de kreeften. Het kreeftseizoen is namelijk weer van start gegaan. Als de temperatuur van het water weer gaat stijgen ontwaken de kreeften uit hun winterslaap en kunnen de vissers hun slag slaan. Dat is goed nieuws voor mij want kreeft is een prachtig product om mee te werken. Het vlees van de kreeft is verdeeld over het hele lichaam. Ieder stukje heeft zijn eigen smaak, van de scharen tot de staart. De staart is mijn favoriete onderdeel. Vanwege de verschillende smaken zijn er vele bereidingen mogelijk met dit smaakvolle schaaldier. Daarom heb ik speciaal voor de maand juni het lobstermenu samengesteld. Een drie gangenmenu voor 29,50 per persoon, waarin kreeft de boventoon voert. Geniet van het lobstermenu op ons vernieuwde terras en vier de zomer!

Bon Appétit!
Gerad Knol
Juni 2016